||- www.Herkime.org -||

HERKIME.COM VE HERKIME.NET ADRESLERİNİDE BÜNYEMİZE KATTIK... ARTIK BİZE BU ADRESLERDEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ......
Destek@Herkime.Org | Destek@Herkime.Com | Destek@Herkime.Net

..:: MESAJ PANOSU ::..

*
Misafirimiz. Eğer Zahmet Olmazsa Giriş Yapınız veya Sitemize Üye Olunuz, Teşekkürler. Eylül 07, 2010, 05:06:18 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ''Uzun Yürüyüş''  (Okunma Sayısı 265 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ananne
..:: VİP ÜYE ::..

ÜYEYE PUAN VERİN : +1023/-0

E-Posta
« : Kasım 20, 2009, 03:12:28 ÖS »

Ta Osmanlı’dan beri alışmıştı madenci
Hakkını almak için olmuştu ''direnişçi''

Bir çok yoldaşını da bu uğurda kaybetti
Alpagut ocakları bu olaya şahitti

Bir dargın bir barışık epey yıllar eskidi
İşçilerin hakları sömürüyle eridi

Derken gün geldi çattı karar verdi işçiler
Kadın erkek demeden yollara döküldüler

Uyanmıştı Zonguldak haykırıyordu özden
Kömürden sürmeleri silmemişlerdi gözden

‘’Bu ocaklar bizimdir’’ dedikçe korkuttular
Miting alanlarını tek yürek doldurdular

Dize geldi sendika işçiye mecbur uydu
Savunmak zorundaydı görevi zaten buydu

Ve dört Ocak gününde Zonguldak yürüyordu
Çankaya'nın Özeli'' bu da fazla'' diyordu

Yirmi beş bin kişiyken oldular yüz binlerce
Devrek’te mola verip sarıldılar kardeşçe

Köylünün ekmeğini aşını paylaştılar
El ele tutuşarak halaya karıştılar

Dorukan’da kesildi ilk kez işçinin önü
Hazırlıklıydı işçi düşünmüştü bu günü

Var güçle direndiler ‘’sattırmayız’’ sözüyle
Dediler ‘’dönemeyiz Ankara’ya git söyle’’

Dellerderesi’ndeyken yollar yine tutuldu
İki yüz emekçiye kelepçeler vuruldu

Sendika''tamam'' dedi bahanesi hazırdı
Onca yolu almışken geri dönüş başladı

‘’Canlarım’’ diyen lider meğer imzayı atmış
Namını arttırırken işçisini kandırmış

Böylece alın teri beş paraya satıldı
‘’Uzun yürüyüş’’diye sadece namı kaldı

Direnişin sonrası Zonguldak unutuldu
Madenler özelleşip patronlara sunuldu

Odur budur çaresiz suskunlaştı işçiler
Sesini çıkarırsa bilirler ki, işsizler.

16 Kasım 2009

Gülden Işık

(İlk eylem:1908de, Eylemde ilk ölüm:1965, Büyük madenci grevi:1991, Yürüyüş uzunluğu:112km, Suskunlaşan işçiler:Günümüz.)

Tuncay ÖZSARAÇ

ÜYEYE PUAN VERİN : +104/-0

E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2009, 04:33:55 ÖS »

Paylaşım çok güzel...Benimde politik bakışıma yön veren büyük madenci grevi tüm ihtişamı ve çoşkusuyla hala gözlerimin önüne gelir zaman zaman...Soğuk ve puslu bir havada İsmetpaşa caddesinde madenci heykelinin öünde toplanan, yüzleri kara, umutları ak, kararlı maden işçilerini ömrümün sonuna kadar unutmayacağım ve o mücadelenin korkusuz lideri Şemsi DENİZER'i...
ananne

E-Posta
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2009, 05:02:07 ÖS »

Sanırım Denizer de ,işçisinden izinsiz atmak istemezdi o imzayı ama,zamanın koşulları buna mecbur etti..Irak savaşı patlamıştı,genel grev yasaklanmıştı ,iktidarda olanlar sözünde durmamıştı vs..düşündüren tek şey;o yürüyüşün boşa gittiğiydi çünkü,sonucunda elde edilen haklar,grev öncesindekinden farklı değildi..Bu greve katılan yakınlarım,komşularım vardı,bire bir günlerce takip etmiştik olanları..Bu şiiri yazmamın nedeni de bu oldu..paylaşımınız için çok teşekkürler..

Tuncay ÖZSARAÇ

E-Posta
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2009, 12:50:59 ÖÖ »

Sayım Hocam;

Söyledikleriniz bir yönüyle doğru fakat ben yürüyüşün boşa gittiği cümlesine katılmıyorum...Mutlakaki o dönemki mücedele uzun soluklu ,kararlılık ve cesaret gerektiren ezberleri altüst eden bir direnişdi.Tüm Türkiye Zonguldak Maden işçisinin mücadelesini, dertlerini sahiplenmiş, kendi oğulları gibi, kardaşları gibi hissetmişlerdir.12 Eylül sonrası işçisi sınıfının, sendikal mücadelenin halen var olduğunu ve neler yapabileceğini sadece Kendi memleketlerine değil tüm dünyaya gösterdiler...

Bence asıl sorun 1991 yılında büyük madenci grevinde TTK de çalışan işçi sayısı 40 binin üzerinde iken, bugün ise 12-13 bin civarında olmasıdır.Ben bunu, o büyük yürüyüşün mimarları olan işçilerin yeterince bilinçli olmamalarından yada bilinçlendirilmediklerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Maden işçileri mücadeleyi sadece o grev sürecinde olduğunu düşündüler ama mücadele sürekli olmalıydı.Maden işçisinin gücünden korkan iktidarlar, ocakları bir anda değil yavaş yavaş erittiler...Her geçen gün azalttılar,parçaladılar...Hemde kimi kullandılar kendi evlatlarımızı Veysel ATASOY, Ömer BARUTÇU, Zeki ÇAKAN bu saydığım isimler Zonguldağın bağrından yetişmiş siyasetçiler değilmiydi, ve bu isimler Enerji Bakanlığı koltuklarında oturmadılarmı, ya Şemsi DENİZER'den sonra GMİS başkanlık koltuğuna oturanlara ne demeli...Bunlar göz yummadılarmı...Liberal politikara kendilerini kaptırmadılarmı...Şimdi benim gücü kuvveti yerinde onlarca arkadaşım İstanbulda yerin 2 metre altında tek göz pencereli adına ne derseniz deyin dairelerde kapıcılık yapıyorlar.

Unutmadan şunuda eklemek isterim devlet eliyle yürütülen kar amaçlı kurumlarda mutlaka özerklik uygulanmalı...Siyaset kurumun içine bulaştığı müddetçe devlet kurumlarının en azından KİT lerin kar etmesi beklenmemeli.Bizim bir komşumuz vardı hiç unutmam TTK da çalışıyordu, siyasi gücüde vardı azda olsa, sabah işe gidip amirine gözüküp, hiç elbiseyi giymeden döner etraftaki inşaatlarda ustalık yapardı bunuda çoğu söyleşilerde böbürlene böbürlene anlatırdı...Yani biraz insanımızda bu konuda hatalı...

Bir örnekte şöyle vermek isterim (çenem düştü ya bir kere) Ben her yıl düzenli olarak Ankara Nallıhana bağlı Çayırhan beldesine giderim.Çoğu köylümüzde oradaki maden ocaklarında çalışıyor...O maden ocakları Düz damar diye tabir edilen kömür çıkartması Zonguldak Maden ocaklarına nazaran çok daha kolay damarlara sahip.Oradaki kömürü makina alıyor bir vardiya binlerce ton kömür çıkartıyor.Hemde fazla riski ve zahmetide yok.Kömür kalitesi biraz düşük, fakat Termik Santral hemen yanında kurulu, çıkan kömür oraya aktarılıyor...Ocaklar zamanında devlet tarafından işletilmiş fakat zarar ediyor denilerek Turgay CİNER adlı işadamına satılmış ben peşkeş çekilmiş diyorum...Oradan bu işadamımız elektrik üretip devlete satıyor ve yıllık cirosu milyonlaraca dolarak olarak tahmin ediliyor...Ama orada devletten özele geçerken hiç bir mücadele verilmemiş,Devlet zamanında çalışanlar ise yevmiyelerini yazdırıp kahve köşelerinde oyun oynamışlar...Artık yorum tüm okuyucuların...
ananne

E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2009, 12:57:21 ÖÖ »

Yazdıklarınıza katılmamak ne mümkün..demem o ki,sonuçta sadece adı kaldı bu drenişin..bir daha onun devamı ve yürekliliği gösterilemedi..Yürekten paylaşımınıza çok ama çok teşekkürler..iki kişi bile okusa, bu bir şeydir..

ananne

E-Posta
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2010, 01:12:42 ÖÖ »

bugünlerde tekel işçileri yapıyor buna benzer bir direnişi...uzun zamandır ses soluk yoktu..Allah haklarında hayırlısını nasip etsin..

Tuncay ÖZSARAÇ

E-Posta
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2010, 02:04:47 ÖÖ »

Hocam tekel işçilerinden bahsetmişsiniz bende içimde ukte olmuş bir kaç şeyi paylaşmak istedim müsadenizle,

Büyük Madenci Grevi 1990-91 yılları arasında olmuştu, onun ardından geçen yıllarda yoğun özelleştirmeler olmasına, işçi sınıfının sosyal ve maddi anlamda özlük haklarının büyük bir kısmı yok edilmesine rağmen işçilerimiz bir kaç saman alevi gibi direnişten öteye geçemedi...Dayanışmayı sağlayamadı, birlik beraberlik içerinde olamadı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ele alınırken emeklilik yaşı 65 'e çekilirken kimsenin sesi çıkmadı.Oysa hatırlarsınız ki aynı dönem içerisinde Fransa' da 25 Yaş altındaki işçilerin kolay işten atılmasını öngören yasa hazırlanırken Fransa Halkı sokakları savaş alanına çevirdi...Otomobilleri yaktı, polis kimi mahallelere bile giremedi, bu direniş o yasayı geri çektirdi. Ama biz kendimizi, çoluğumuzu, çocuğumuzu 1. dereceden ilgilendiren bu yasaya bile sessiz kaldık...

Bakınız size ilginç bir anektod aktarmak isterim. Biliyosunuzdur mutlaka ben Gaziyim. Bir iş yapmak istedim basit bir esnaflık yani, bir problem oluşturmasın diye bizi ilgilendiren Emekli Sandığı Kanunlarını inceledim araştırdım. Biliyosunuz ki çalışan emeklilerden devlet, Sosyal Güvenlik Destek Primi adı altında para kesiyor, ama o kadar ilginçki bu yasayı düzenleyen meclis Biz Gazilerle, kendilerini yani milletvekillerini muaf tutmuşlar...Yani benim milletvekilim bir iş yaparsa Sosyal Güvenlik Destek primi ödemeyecek...Bu örnekten de anlaşılacağı üzre aslında kimsenin emekçiyle, emekliyle işi yok,herkes kendi derdinde.

Toplumumuz artık tepkisiz hale geldi...Toplumun çoğunluğunu oluşturan insanlar artık hak aramaktan çok öbür dünyayı bari kurtaralım anlayışıyla maneviyata yöneldiler yada yöneltildiler...Son zamanlarda Facebookta ki arkadaşlarımın çoğunun dini içerikli videolar paylaştığını, bunu yayınlamayan müslüman değildir gibi nahoş cümleler yazdıklarını üzülerek görüyorum...Üzülmem deki sebep insanların dinine olan düşkünlükleri değil, insan olmanın özelliklerine, vasfına, kudretine ve güzelliğine erişmeden tek tip düşünceyle at gözlükleriyle bunu yapmaları ve cemaat görüşleriyle kendilerinin yönlendirilmeleridir. Bu helaldir eyvallah, bu haramdır zinhar Allah korusun öğretisi...

Son dönemde bir sivil anayasa konusu var evlere şenlik.İktidar " Eğer Muhalefetle birlikte mutabakat yapamassak halka gider referandum yaparız" diyor...Yahu halk ne bilir anayasayı , ben ne bilirim, hukukçumuyum, Anayasa profesörümüyüm, ben ne bilirim Anayasa Mahkemesine secilecek kişilerin vasıflarını yada hangi kurumun seçeçeğini, ben ne bilirim YÖK'e kimlerin ne şekilde atanacağını, ben ne bilirim ,üniversite rektörlük seçimlerini, vb... bir çok şey, pekala siz bilirmisiniz, o zaman bu halk nasıl karar verecek...Nasılmı Başbakan Evet'e basın diyecek,cümlemiz onaylayacağız işte bence yapılmak istenen de budur...Anayasa Mahkemesini ortadan kadırmak, YÖK'e kendi adamlarını yerleştirmek, Askere sivil yargı yolu açıp hizaya getirmek ohh ne ala,başka bir isteğiniz...

Her gün bir darbe planı ile uyanıyoruz maazallah bizim subaylarımız işi gücü bıraktı her gün plan hazırlamakla meşguller, Şu iktidara göbekten bağlı bir kaç Tv kanalı varya isimlerini vermek istemiyorum, onların da haber bültenleri tamamen bu planlar üzerine yayın yapıyor hemde onlarca dakika, şu iddaya göre , çıkan söylentilere göre diye başlayan cümleler, insanları terörist ilan edene kadar gidiyor, Bu darbe planlarınıda yayınlayan gazete hep aynı ne hikmetse , Gazetemizin Genel Yayın Yönetmenide Mehmet ALTAN hani şu 1960 lı yıllarda TİP (Türkiye İşçi Partisi) den milletvekili olupta kürsüde konuşurken linç edilmek istenen Çetin ALTAN nın oğlu, ve bu kişi o malum haber bültenlerinde kahraman ilan ediliyor nereden nereyeeee.Çetin ALTAN' ın oğlu Fetullahçı Medyada Kahraman...

Şimdi yazımı okuyan diyebilirki sen darbecimizin diye hayır; ama bir şartla Demokratik,sosyal, laik ve hukuk devletine bağlı  kalmak şartıyla....Az önce yukarıda bahsettiğim o medya ve takipçileri darbeye olaganüstü bir şekilde karşılar.Pekala hep böylemiydi 12 Eylülde de böylemiydi bunlar yada bugün Sosyalistler , komünistler bu halkın bu kadar desteğini alsalardı ve sosyalist bir zihniyet tek başına iktidar olsaydı bunlar en büyük darbe yanlıları olmayacaklarmıydı. Hani şimdi beğenmedikleri bu askeri göreve çağırmayacaklarmıydı

Benim anlayışıma göre Türkiye'nin durumu hiç iç açıcı değil, ülke yavaş yavaş Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Laik çizgiden  uzaklaşıyor, Emperyalist odakların istediği noktaya doğru hızlı bir şekilde gidiyor. Çok güzel bir Kenya Atasözü vardır onu burada belirtmek sanırım ne söylemek istediğimi en güzel şekilde özetleyecek...

"Batılılar buraya geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı.Bize, gözlerimizi kapatarak dua etmeyi öğrettiler.Gözümüzü açtığımızda bizim elimizde incil onların ellerinde ise topraklarımız vardı..."

Şimdi ben fotoğrafı bu şekilde yorumluyorum. Şimdi soruyorum size Tekel İşçisi kimin umrunda,hak,hukuk,adalet,direniş kimin umrunda, Başbakanımız onlar 4C de çalışmak istemiyorsa bu ülkede milyonlarca kişi var çalışmaya hazır diyor. Ne kadar tuhaf ve incitici değilmi bunu söyleyen, ülkesinde milyonlarca aç işsiz olduğunu itiraf eden bir başbakan, Vay olsun tekel işçilerin haline, Vay olsun bu ülkenin emekçilerini haline...

Yorum sizin...

« Son Düzenleme: Şubat 13, 2010, 12:38:18 ÖS Gönderen: Tuncay ÖZSARAÇ » Logged
ananne

E-Posta
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2010, 09:35:13 ÖS »

yazdıklarınızı noktası virgülüne kadar katılıyorum..katılıyorum da ,katılmayanlar sanki çoğunlukta gibi gözüküyor..nedeni, dini duygularıyla oynuyorlar insanın..insanlar bununla kıyaslanıyorlar..dindarsa veya dindar görünmeyi becerebiliyorsa o,onlardan oluyor..böylece herkes paçasını kurtarmak için öyleymiş gibi olmaya çalışıyor...en azından çevremdekilerde bunu görüyorum..demek ki,amaçlarına ulaşıyorlar..boşuna türbanda değil genci yaşlısı..bi çoğunun ne namazdan ne abdestten haberi var oysa..(sakın yanlış anlaşılmasın,örtünmeye karşı değilim)..neyse...Wink)Allah şeytana fırsat vermesin..miş gibi yapanları ıslah etsin..Mazlumun ahını Allah kimsede bırakmaz!

♥ﷲஐﻬ .. SEMRA.. ﻬ ஐﷲ♥
ADMİN
SİTE YÖNETİCİSİ
*

ÜYEYE PUAN VERİN : +8109/-0

Allah, imansız işi ve işsiz imanı kabul etmez...

« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2010, 01:26:07 ÖS »

Öyle bir zamana geldikki türbanın takılma sebebi inanç değil tamamen simge haline getirldi. Beni en çok üzen burası sanırım...Türbanı siyasete çekenleri kınıyorum...

ananne

E-Posta
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2010, 10:59:04 ÖS »

evlendirme programlarında görüyoz kızlarımızı;türban takanlar daha çok talip alıyor sanki..yüzlerinde bir kilo makyaj..üzerlerinde daracık elbiseler..Wink)

♥ﷲஐﻬ .. SEMRA.. ﻬ ஐﷲ♥
ADMİN
SİTE YÖNETİCİSİ
*

ÜYEYE PUAN VERİN : +8109/-0

Allah, imansız işi ve işsiz imanı kabul etmez...

« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2010, 11:06:41 ÖÖ »

O evlendirme konusu hakkında bir söz diyemeyeceğim Gülden ablacığım; zira  gerçekten tv de haber ve 1 dizim var. Bunların dışında izlediğim bir proğram yok. Zaten hiç sevmiyorum o tür  proğramları.. Bende bir kapalı bayan olarak bunların yüzünden üzülüyorum. Bizim onurumuzu kırıyorlar...
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2010, 11:08:53 ÖÖ Gönderen: ♥ﷲஐﻬ .. SEMRA.. ﻬ ஐﷲ♥ » Logged

ananne

E-Posta
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2010, 03:40:27 ÖS »

gerçekle yalan belli oluyor güzelim..kimse kimsenin onurunu kıramaz..öyleleri sadece görüntüyü kurtarıyorlar..neyse çekiştirip günaha girmeyelim;)) taş yerinde ağırdır..!

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

WWW.HERKIME.ORG
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Destek@Herkime.Org | Destek@Herkime.Com | Destek@Herkime.Net

BU SİTENİN TÜM HAKLARI  HERKIME.ORG® ADINA SAKLIDIR.
©COPYRIGHT WWW.HERKIME.ORG

..:: BY OHMCKM ::..
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 0.167 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu